Grafiekkunst

We gaan op zoek, ontsnappen van de wereld van de snelle media. We gaan op zoek naar een verder proces van de grafische wereld, die uitdagend is en waar we onszelf in kunnen zijn.
Een combinatie van traditionele en nieuwe recente druktechnieken. Deze biedt een uitgebreid gamma van mogelijkheden. Leerkracht en leerlingen slaan de handen in mekaar om creatief en aangenaam te werken met de belangrijkste technieken zoals diepdruk, hoogdruk, vlakdruk en blinddruk.

Dit combineren met aandacht voor het creatieve onderzoeksproces waarbij een persoonlijke interesse weerspiegelt wordt en tegelijkertijd relevant is binnen de hedendaagse ontwikkelingen in de grafiekkunst.
De traditionele manier van werken met giftige producten is vervangen door een alternatief milieu- en mensvriendelijk systeem. 

Het atelier grafiekkunst hanteert meer dan één visie, waarbij we enerzijds de grondslagen in de traditionele druktechnieken erkennen. Anderzijds zetten we ook in op een maximale dynamiek en expressie binnen één en dezelfde techniek en tussen de verschillende technieken onderling. We stimuleren hierbij het gebruik, onderzoek en experiment van de verschillende media.

Je laat je vooral inspireren door het materiaal en de specifieke druktechniek.

Het experimenteren met texturen, kleuren en compositie, …, naar een expressie en technische vernieuwing. De focus ligt op het verkennen van duurzame praktijken, terwijl de artistieke vrijheid wordt bevorderd en nieuwe mogelijkheden worden ontdekt binnen het vakgebied.

Onderaan de pagina kun je het lessenrooster voor alle ateliers voor volwassenen downloaden