Slagwerk

Borrelt er ritme in je lijf en sla je thuis op alle potten en pannen? Dan is de opleiding ritmisch slagwerk echt iets voor jou. Hier leer je niet alleen drums bespelen, maar ook snaredrum, conga’s, bongo’s, percussie of pauken.

Hou je meer van mooie melodieën op een origineel instrument? Dan is vibrafoon, marimba, xylofoon of klokkenspel iets voor jou. Dit noemen we het melodisch slagwerk.

Kan je niet kiezen en wil je beide dingen combineren? Dan is orkest slagwerk iets voor jou. Hier leer je op de belangrijkste ritmische en melodische instrumenten stukjes spelen.

Ben je gebeten door leuke grooves, opzwepende ritmes en funky muziek? Of wil je gewoonweg een drummer worden die graag op een podium staat? Dan is de richting Jazz-Pop-Rock drums écht iets voor jou!

Kopen of huren

Slagwerken kan je nieuw of tweedehands kopen. Laat je bij de aankoop van een instrument steeds adviseren door je leerkracht omtrent de kwaliteit en de verschillende systemen.

In de Academie zijn er enkel tafelxylofoons ter beschikking om te huren.

Lessen

Je krijgt eenmaal per week één uur les in een groepje van maximaal drie leerlingen. Net zoals bij de andere instrumenten is thuis regelmatig oefenen nodig.

Slagwerk Muziek: Je krijgt les van Stijn Schonkeren of Bart Geyskens.
Drums Jazz-Pop-Rock: Je krijgt les van Claudio Arduini.

Venster sluiten

Online inschrijven

Kunstacademie: Beeldende- en audiovisuele vorming

Kies in de menu Beeldende- en audiovisuele vorming > Inschrijven (blauwe balk) > Inschrijven via formulier

Academie Muziek Theater Dans

Kies in de menu Muziek, Theater of Dans > Inschrijven (blauwe balk) > Via de link

mijnacademie.be/gamwdmaasmechelen