Tekenkunst

Binnen de opleiding tekenkunst wordt er naar een fijne manier gezocht om met eenvoudige middelen de dingen op papier te zetten. De dagelijkse wereld wordt op diverse manieren vertaald. Met verschillende materialen wordt zo getracht de realiteit op een snelle wijze in een tekening weer te geven.
Binnen tekenkunst worden verschillende technieken toegepast: losse schetsen, vluchtige impressies en directe interpretaties en lijntekeningen. Met eenvoudige tekens als punten, lijnen, vlekken en stippen wordt be-TEKEN-is gegeven aan vormen en figuren.

Tekenkunst is dus niet alleen de basis van vele andere disciplines maar ook de basis in kijken, ervaren en weergeven. Verschillende materialen als potlood, krijt, pastel, houtskool, inkt,... helpen om een extra uitdrukking te geven aan deze tekentaal. Ook vele technieken en zienswijzen komen aan bod in de opleiding wordt de cursist gestimuleerd om verder te kijken dan anders/het alledaagse. Via experimenten en allerlei uitdagingen wordt zo een ontdekkingstocht naar de ware identiteit van onszelf gestart.

Onderaan de pagina kun je het lessenrooster voor alle ateliers voor volwassenen downloaden