4de graad / Duur 3 jaar

Studierichting: vertolkend of creërend acteur

Mogelijkheden:

  • Speltheater (1 uur Speltheater + 1 uur Cultuurlab)
  • Verteltheater (1 uur Verteltheater + 1 uur Cultuurlab)
 
Speltheater 

Tijdens de cursus speltheater ga je aan de hand van bestaande theaterteksten op zoek naar je spelerskwaliteiten. Samenspelen, op zoek gaan naar het weergeven van een personage, ontdekken van verschillende speelstijlen, overdracht naar het publiek, ... Dit en veel meer komt aan bod tijdens de cursus speltheater.

Verteltheater

Je werkt met verschillende soorten tekstmateriaal: poëzie, proza, monologen, verhalen, ... en zoekt naar een authentieke en overtuigende manier om deze teksten over te dragen naar je publiek. Werken aan uitspraak, overdracht, houding, tempo, ritme, ... zijn technische aspecten die je vertelling verrijken en tijdens de cursus aan bod komen.

Cultuurlab

Tijdens de cursus cultuurlab maak je kennis met stromingen, auteurs, podiumkunstenaars, gezelschappen binnen een historisch en maatschappelijk kader. Je leert er kijken naar theater, teksten interpreteren en werken vergelijken. Je verruimt je blik en legt verbanden tussen wat je leest en ziet en je eigen ervarings- en gevoelswereld. Je leert je mening te geven en te onderbouwen..

 
LESSENROOSTER 2019-2020

Speltheater
Iedere vrijdag van 17.30 - 18.30 u.

Verteltheater
Iedere vrijdag van 19.30 - 20.30 u.

Cultuurlab
Iedere vrijdag van 18.30 - 19.30 u.

Al deze lessen vinden plaats in de Theateracademie, Zetellaan 50.
Je krijgt les van Merel Milissen.